خرید و مشاوره فنی: 33522095-026

روش راه اندازی سمپاش فرغونی

سمپاش فرغونی بنزینی به همراه شیلنگ و لانس

فهرست مطالب

نصب و راه اندازی سمپاش فرغونی برای اکثر افرادی که برای اولین بار این دستگاه را خریداری می‌کنند یک چالش سخت است. این مدل سمپاش در انواع موتور بنزینی و برقی سفارش گذاری می‌شود که برای هر دو مدل از آن تقریباً مراحل مشابهی را باید برای راه اندازی و روشن کردن دستگاه انجام داد. پس همراه من تا انتهای مقاله باشید تا آموزش صحیح راه اندازی این سمپاش را به شکل اصولی و صحیح یاد بگیرید.

گام اول: روغن موتور با کیفیت بخرید

روغن موتور استاندارد همیشه باعث افزایش طول عمر اجزای موتور و پمپ دستگاه خواهد شد. در صورتی که مدل بنزینی را خریداری کردید برای موتور دستگاه و همچنین پمپ آن نیاز به روغن دارید اما اگر از مدل برقی که دارای الکتروموتور است استفاده می‌کنید، روغن فقط برای پمپ آن مورد نیاز است. شما باید از روغن مخصوص موتور چهار زمانه که با نام روغن نمره 40 در بازار مشهور است استفاده کنید. برای موتور بنزینی دستگاه که معمولاً توان آن 6.5 یا 7 اسب بخار است باید به میزان 550 cc روغن درون مخزن مرتبط و برای پمپ دستگاه به میزان 1 لیتر از همین روغن ریخته شود. باید به این نکته اشاره کنیم که به هیچ عنوان از روغن‌های اتوماتیک و یا فله ای که به صورت باز عرضه می‌شود استفاده نکنید.

به میزان 1 لیتر روغن نمره 40 داخل پمپ سمپاش ریخته می‌شود.

گام دوم: جای گریس خور پمپ را چک کنید 

پمپ‌های نصب شده روی این دستگاه معمولاً 45 یا 50 باری است و ساختار مشابهی دارد. اگر به سطح پمپ و پشت فشارشکن آن دقت کنید، 3 سوپاپ را میبینید که به پمپ پیچ شده است. در صورت نو بودن دستگاه داخل این سوپاپ‌ها با گریس پر شده است. اما در صورت نبود گریس حتماً داخل هر سه سوپاپ را شارژ کنید و یک نیم دور بچرخانید تا گریس در حین کار وارد پیستون‌ها شود.

سه درپوش مخصوص شارژ گریس در پمپ سمپاش

گام سوم: نوبت نصب شلنگ‌ ورودی است

همیشه همراه با این دستگاه یک سری شلنگ با ضخامت مختلف هم ارائه می‌شود اما برای اشخاص ناآشنا نحوه نصب این شلنگ‌ها کمی مبهم است. در مرحله اول شما باید شلنگی که از بقیه ضخامت بیشتر و یک سر آن مهره بزرگتری دارد را برداشته و به پورت بزرگ جلوی بدنه برنجی پمپ نصب کنید. به این نکته توجه کنید که از یک یا دو واشر داخل مهره استفاده کنید تا اتصال شما آب بند شده و محکم باشد. در ادامه شما باید سر دیگر شلنگ را از یکی از دو سوراخ تعبیه شده روی مخزن عبور داده سپس آن را به صافی دایره ای شکل که همراه دستگاه به شما داده شده است متصل و در آخر آن را در مخزن رها کنید.

در این تصویر موقعیت نصب شلنگ‌های رفت و برگشت سمپاش فرغونی نشان داده شده است.

گام چهارم: شلنگ برگشت را نصب کنید

بعد از نصب شلنگ اصلی که وظیفه انتقال سم یا آب مکش شده توسط پمپ از مخزن را دارد شما باید شلنگ شفاف دیگری که همراه دستگاه است را نصب کنید. این شلنگ برای برگشت سم یا آب است که از یک سمت به پورتی که دقیقاً پایین فشارشکن قرار دارد با استفاده از مهره و واشر متصل می‌شود. شما باید سمت دیگر شلنگ را از طریق سوراخ روی مخزن وارد مخزن کنید.

گام پنجم: شلنگ و لانس را متصل کنید.

همراه دستگاه شما یک حلقه شلنگ به طول 50 یارد (45 متر) دریافت می‌کنید که هر دو سر آن مهره نصب شده است. یک سمت شلنگ را باید به یکی از شیرهای خروجی روی پمپ وصل کنید و سمت دیگر را به پورت رزوه ای روی لانس وصل کنید. برای نصب شلنگ به پمپ و لانس به این نکته توجه داشته باشید که حتماً از واشرهای مخصوصی که وجود دارد استفاده کنید زیرا که در صورت عدم واشر گذاری نشتی آب یا سم حتمی است.

گام ششم: اهرم فشارشکن دستگاه را خلاص کنید.

رو به روی پمپ بایستید. اولین قطعه از سمت چپ روی پمپ که یک فلکه قرمز رنگ و یک اهرم دارد فشارشکن است. شما باید قبل از روشن کردن دستگاه، اهرم را به سمت بالا داده تا خلاص شود. 

برای خلاص کردن فشارشکن پمپ سمپاش آن را به سمت بالا حرکت می‌دهیم.

گام هفتم: آموزش راه اندازی موتور سمپاش فرغونی

اگر دستگاه شما برقی است:

اگر دستگاه شما برقی است، شما باید ترمینال روی الکتروموتور را باز کرده سپس سیم کشی را به صورت استاندارد انجام دهید. کابل استاندارد و مورد نیاز الکتروموتور این دستگاه که معمولاً 3 اسب تک فاز است باید از نوع 2 رشته مقطع 4 باشد. پس از کابل کشی یا می‌توانید به صورت یک سره آن را به دو شاخه و پریز وصل کنید یا یک کلید قطع و وصل در مسیر قرار دهید تا خاموش کردن الکتروموتور ساده تر باشد.

اگر دستگاه شما بنزینی است:

برای روشن کردن موتور بنزینی یک مقدار کار شما بیشتر است. در ابتدا بعد از ریختن بنزین به میزان کافی درون موتور باید سوییچ روی دستگاه را روی ON قرار دهید تا برق موتور تامین شود. در ادامه اهرم شیر بنزین را باز کرده تا در سمت راست قرار گیرد. سپس اهرم گاز را در وضعیت وسط قرار می‌دهیم. در انتها اهرم ساسات را به سمت چپ حرکت داده تا فعال شود. مرحله آخر روشن کردن این موتور بنزینی هندل زدن است. در صورتی که مراحل را به درستی انجام داده باشید با 2 یا 3 بار هندل زدن موتور باید روشن شود. بعد از روشن شدن موتور اهرم ساسات را در وضعیت قبلی خود قرار داده تا غیر فعال شود.

در این تصویر شیر بنزین به سمت راست و در حالت باز و اهرم مشکی رنگ ساسات به سمت چپ یعنی در موضع فعال قرار گرفته است.

گام هشتم: فشارشکن را درگیر کنید و فشار سم را تنظیم کنید.

برای ایجاد فشار برای سم، شما باید دسته فشارشکنی که در حالت خلاص قرار داده بودید را به سمت پایین آورده تا فشارشکن کار کند. با این کار عقربه روی گیج فشار پمپ از حالت صفر حرکت کرده و در محدوده آبی رنگ داخل صفحه گیج قرار می‌گیرد. در این مرحله آب یا سم با فشار از شیلنگ عبور کرده و وارد لانس می‌شود که می‌توانید فرآیند سمپاشی را اجرا کنید. حال برای این که فشار سم را بالا ببرید تا دستگاه ارتفاع بالاتری را سمپاشی کند فلکه روی پمپ را ساعتگرد چرخانده تا سفت شود تا هم درجه فشار بار روی گیج بالا رود و هم سم با فشار بیشتری پاشش کند. در صورتی که قصد کاهش فشار سم را داشتید فلکه را باز کرده و در صورت رسیدن به فشار دلخواه با مهره زیر آن موقعیت فلکه را تثبیت کنید.

جمع بندی نصب و راه اندازی انواع سمپاش فرغونی

امیدواریم مقاله ما در مورد نصب و راه اندازی سمپاش فرغونی برای شما مفید بوده باشد. ما در این مقاله جامع سعی کردیم تمام مراحل لازم را برای اطمینان از راه اندازی موفقیت آمیز، از خرید روغن موتور با کیفیت گرفته تا تنظیم فشار سم، بیان کنیم. انجام این مراحل نه تنها باعث صرفه جویی در وقت شما می‌شود، بلکه عملکرد بهینه دستگاه شما را نیز تضمین می‌کند. 

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

    1. حسن وفایی6/26/2024 11:54:32 AM
      ممنون از اطلاعات کاملی که در اختیار گذاشتید
      1. کشاورز صنعت7/9/2024 3:21:04 AM
        از توجه شما دوست عزیز سپاس‌گزاریم.